Bigitta Sohlberg

Bigitta-2Bigitta Sohlberg
född 1958, Morkarlby

2:e vice ordförande i kommunfullmäktige, ledamot i Kultur- och fritidsnämnden och valnämnden i Mora. Ledamot i regionfullmäktige, regionens Kultur- och bildningsnämnd och i länets kulturstiftelser, samt ersättare i Hälso- och sjukvårdsnämnden, mm. Dessutom nämndeman vid Mora Tingsrätt.

Epost-adress: bigitta.sohlberg@mora.se

Vem jag är
Mitt namn är Bigitta Sohlberg och jag har en bakgrund från den fackliga sidan och politiskt aktiv sedan valet 1994 och tycker det är lika intressant  fortfarande att lära nya saker.

Jag är född och uppvuxen i Värmland. Kom till Mora 1983. Gift med Lennart. En utflugen son har vi, som är född 1990. Har även två bonusbarn.

Jag har ett förflutet inom bilbranchen där jag i huvudsak hållit på med bildelsförsäljning. Men jag har också arbetat med en hel del annat, som tex sjukvårdsbiträde, svarvare, reprofotograf, taxi-, lastbils-, buss- och sightseeingtågschaufför. Jag har även arbetat som studiekonsulent på två olika studieförbund. Och mycket fackligt arbete. Där föddes mitt politiska intresse.

Numera har jag sadlat om och mina huvudsakliga sysselsättningar är konstnär och grafisk formgivare, orginalare, inom trycksaksproduktion. Förutom mina politiska uppdrag.

På fritiden har jag ofta varit ideellt engagerad på olika sätt, bland annat som sekreterare för Sveriges Motorcyklister. Ordförande för SMC Dalarna, ett antal fackliga uppdrag, ordförandeskap i i Mora kulturcentrum, ordförande i Mora Golfklubbs damkommitté mm.

För övrigt så älskar jag vara ute i naturen, både i skog och mark tillsammans med vår hund. Påtar gärna i trädgården och spelar golf däremellan. Jag tar ofta fram papper, duk och penslar finns inte långt borta och används flitigt däremellan. Och att läsa en god bok tillhör också favoritsysselsättningarna.

Min syn på politiken
Politiskt intresserad har jag varit hela livet, alltid med ett vänsterperspektiv. Sedan jag blev politiskt aktiv i Socialdemokraterna i Mora 1994 har jag bland annat varit ordförande och vice ordförande i Kulturnämnden, ledamot i Moraparkens styrelse och ett antal andra politiska uppdrag genom åren.  Jag har också sedan flera år varit ledamot eller adjungerad i styrelsen för Socialdemokraterna i Mora.

Jag brinner för att ha ett bra kulturutbud i kommunen. Jag vet vilken betydelse kultur har för folkhälsan, för inflyttning i kommunen, för barnens utveckling i skolan.  Ger vi våra barn och ungdomar chansen att utvecklas efter eget intresse, så kommer de tillbaka till Siljansområdet en vacker dag.

Jag vet att det det enda sättet att vara med att påverka är att engagera sig.

%d bloggare gillar detta: