Vår berättelse om Mora

Vårt Mora

Sverige är ett bra land. Men någonting håller på att gå sönder.

Arbetslösheten har bitit sig fast. Skolresultaten faller. De anställda i vården behöver ta hand om allt fler gamla och sjuka. Människor far illa av vinstjakten i välfärden. I spåren av detta följer otrygghet och främlingsfientlighet.

I Mora är handeln och besöksnäringen stark och vi har duktiga företag inom teknikindustri och andra branscher. Det har gett skatteintäkter som inte bara dämpat effekterna av en feltänkt regeringspolitik. Vi har också orkat med att göra satsningar för att rusta Mora för framtiden.

Vi vill att Mora ska erbjuda möjligheter för alla. Varje barn ska ha rätt till en bra start. Alla, oavsett bakgrund, ska ha möjlighet att växa och ta sin del av ansvaret. Människor ska känna sig trygga att ta nya språng i livet. Det gör Mora, Dalarna och Sverige starkt.

Det går att byta bort en regeringspolitik som ställer sjuka mot friska, äldre mot yngre, män mot kvinnor, stad mot land, den som har jobb mot den som förlorat sitt, flyktingar mot dem med andra behov. Socialdemokraterna vill göra något åt dessa problem – vi vill ta ansvar! Vi vet att Sverige och Mora blir bättre om vi minskar de ökande klyftorna.

I Mora kan vi med nya förutsättningar stärka kvalitén i skolan och välfärden. Vi kan underlätta för vårt näringsliv att utvecklas genom att öka möjligheterna till inflyttning och resande. Vi kan därmed, med ökad trygghet och framtidstro, leva upp till visionen ”Regionstad Mora – för ett aktivt liv”

Den 14 september avgör du Sveriges och Moras väg in i framtiden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: