Löften för vård och omsorg

Våra vägval för Mora

Vi kommer genomföra våra löften. Flera av våra löften är dock beroende av en Socialdemokratisk ledd majoritet i riksdag, landsting och kommuner. Vår politik förutsätter också ordning och reda på våra gemensamma skattemedel. Därför ger vi få löften som tydligt pekar ut färdriktningen. Vi lovar inget som inte kan finansieras.

Ambulanshelikopter för snabb insats

Dalarna är ett stort län till ytan. En utvecklad ambulanssjukvård är därför mycket viktig för snabba transporter och stöd i länets alla delar. Ambulanssjukvården på väg  ska kompletteras med en ambulanshelikopter med placering i Mora och vara bemannad med kvalificerad vårdpersonal, som mellan helikopteruppdragen ska tjänstgöra på Mora Lasarett. På vårt initiativ pågår redan nu inköp och driftsättande av en ambulanshelikopter.

I vårt Mora:

– ska en ny ambulanshelikopter komplettera ambulanssjukvården. Helikoptern ska stationeras i Mora och ska vara bemannad med kvalificerad vårdpersonal.

Äldre ska inte köa på akuten

Idag hamnar många äldre som åkt ambulans på akutmottagningen. Där kan väntan bli lång och oftast kan äldre personers vård tillgodoses bättre i andra delar av vården. Vi lovar därför att införa direktmottagning av äldre patienter till mottagningen på sjukhus. Allt för att underlätta för våra äldre.

I vårt Mora:

– ska multisjuka äldre kunna skrivas in direkt på avdelning utan att behöva passera akuten. Genomförs senast 2015.

Fri sjukvård för alla över 85 år

Många äldre behöver besöka sjukvården ofta. Samtidigt är det många äldre som har en låg pension, särskilt ensamstående kvinnor. För att stärka deras ekonomi och att ingen ska tveka att söka vård kommer vi införa avgiftsfri sjukvård för alla som är 85 år och äldre.

I vårt Dalarna

– ska sjukvården vara avgiftsfri för alla över 85 år. Genomförs senast 2016.

Fler trygghetsboenden

I takt med ökande andel äldre i befolkningen ökar också behovet av hemtjänst. Många äldre med relativt stort vårdbehov väljer att bo kvar i sin bostad därför att de inte gärna vill lämna sin invanda miljö, släkt och vänner. För att göra det lättare att ta steget att flytta till ett trygghetsboende vill vi utmana byggherrar att förlägga nya trygghetsboenden även utanför Mora tätort.

I vårt Mora

– ska vi ha fler platser trygghetsboenden. Genomförs efter behov.

Cancerpatienter ska få behandling inom fyra veckor

Svensk cancersjukvård är världsledande, men många människor får vänta länge på behandling. Ovissheten och bristen på besked skapar en stor otrygghet för de människor som drabbas. Vi måste se till att behandlingen kan påbörjas så snart som möjligt efter sjukdomsbesked.

I vårt Dalarna

– ska behandling påbörjas inom fyra veckor efter besked om cancer. Genomförs senast 2016.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: