Löften för skolan

Våra vägval för Mora

Vi kommer genomföra våra löften. Flera av våra löften är dock beroende av en Socialdemokratisk ledd majoritet i riksdag, landsting och kommuner. Vår politik förutsätter också ordning och reda på våra gemensamma skattemedel. Därför ger vi få löften som tydligt pekar ut färdriktningen. Vi lovar inget som inte kan finansieras.

Fler lärare i skolan

Ingen elev ska gå osedd genom skolan. Därför skapar Socialdemokraterna utrymme för att anställa 4 000 nya lärare i Sverige. Det betyder 120 nya lärare i skolan i Dalarna. Så vill vi öka kvaliteten och tryggheten i skolan. Utöver detta vill vi Socialdemokrater också anställa 1 000 speciallärare och specialpedagoger i Sveriges skolor.

I vårt Mora

– ska nya lärar- och speciallärartjänster bidra till ökad kvalitet och bättre skola för alla barn. Genomförs senast 2017.

Stärk lärarnas roll

Uppgiften att utbilda våra barn är central i samhället. Vi lägger våra barns framtid i lärarnas händer, och ber dem att ge eleverna möjligheten att bli kunnigare och mer begåvade än vad vi någonsin varit. Det är ett stort uppdrag, värt respekt. Därför ska lärarnas roll utvecklas och deras förutsättningar stärkas i Dalarna. Vi vill därför se en ny kompetensförsäkring i Sverige mellan staten och parterna på arbetsmarknaden för att garantera en återkommande kompetensutveckling för lärarna.

I vårt Mora

– ska  lärarnas utveckling stärkas genom en ny nationell kompetensförsäkring.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: