Löften för att bygga Mora

Våra vägval för Mora

Vi kommer genomföra våra löften. Flera av våra löften är dock beroende av en Socialdemokratisk ledd majoritet i riksdag, landsting och kommuner. Vår politik förutsätter också ordning och reda på våra gemensamma skattemedel. Därför ger vi få löften som tydligt pekar ut färdriktningen. Vi lovar inget som inte kan finansieras.

Effektiva transporter och fler bostäder gör att Mora kan växa

En av näringslivets viktigaste frågor i Mora är transporter. Vare sig det handlar om tillverkningsindustri, handel eller besöksnäring är alla företag beroende av bra transporter. Idag finns brister i det väg- och järnvägsnät som förbinder Mora med resten av Sverige och världen. Vi måste fortsätta jobba för nya investeringar i Mora och satsa på järnvägen till Stockholm och de stora godsstråken. Fungerande kommunikationer är också avgörande för en fungerande arbetsmarknadsregion och människors möjlighet att studera. Fungerande transporter är också grunden för norra Dalarnas besöksnäring. Det ska vara enkelt för människor att resa till Mora och det måste vara enkelt för vår exportindustri att få ut sina produkter i världen.

I Mora råder bostadsbrist. För många ungdomar finns inte möjligheten att flytta hemifrån. För den som vill jobba eller flytta till Mora kan det vara svårt att hitta bostad. Bostadsbristen är begränsande. I Mora ska bostäder ha en god standard.

I vårt Mora

– ska vi driva på för nya satsningar på Dalabanan för kortare restider och effektivare godstransporter. Vidare ska de stora riksvägarna förbättras för bättre framkomlighet och säkerhet.

– ska möjligheten att resa stärkas genom bland annat Mora-Siljan Flygplats.

– ska det genom kommuner, privata fastighetsägare och byggföretag byggas 50 bostäder per år (totalt 200 bostäder). Detta kräver bl a ett statligt investeringsstöd för att underlätta bostadsbyggande.

Satsningar på kultur och folkhälsa skapar framtidstro

Kultur och fritidsaktiviteter är starkt förknippade med varandra och för att få ett hållbart samhälle är det viktigt att prioritera detta i den kommunala politiken. Detta för att främja folkhälsan och demokratin i samhället. Medborgare som mår bra och har en god hälsa är en förutsättning för ett framgångsrikt samhälle med framtidstro.

I vårt Mora

– ska flickor och pojkar ges samma möjligheter att delta i idrotts- och fritidsaktiviteter genom en rättvis resursfördelning.

– ska alla, oavsett plånbok, ges möjlighet att både själv kunna uttrycka sig i och ta del av andras skapande verksamhet i olika former.

– är folkhälsoarbetet prioriterat då det gynnar medborgarnas välmående.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: