Vår politik

Här redovisar vi vår politik och de motioner, interpellationer och andra förslag vi lägger främst i kommunpolitiken. Du hittar också vårt valprogram och framtidskontrakt för Mora inför valet 2014.

Tyvärr har vi ju inte möjligheten att utifrån en majoritetsställning förverkliga vår politik för Mora. Vi får istället arbeta med en konstruktiv oppostitionspolitik, där vi utifrån våra grundläggande värderingar och vårt valprogram, kommer att lägga egna förslag och reagera på majoritetens förslag, med Moras bästa för ögonen.

I vårt förslag till kommunplan – vår ”budgetmotion” om man så vill – för respektive år redogör vi för hur vi ser på prioriteringen av kommunens resurser och hur vi strategiskt vill styra kommunens utveckling. Våra alternativa kommunplaner utgör basen i vårt politiska handlingsprogram för Mora kommun.

Kommunplanen brukar normalt fastställas av kommunfullmäktige i juni året innan den ska gälla. En viss revision av densamma brukar också göras på senhösten, baserat på förändringar i omvärlden som kan påverka verksamheterna eller de ekonomiska förutsättningarna.

I våra motioner lägger vi fram förslag i specifika sakfrågor där vi vill försöka åstadkomma förändring och i interpellationer och frågor försöker vi sätta ljuset på och debattera majoritetens agerande eller brist på agerande och deras motiv för detta.

Förslag till kommunplan 2015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: