Mora kan bättre!

Vi lever nu i tider då många invanda levnadsmönster brutits upp och begreppen trygghet och säkerhet fått delvis nya och djupare betydelser. Just när vi trodde att Coronapandemin började ebba ut och vi kunde börja se mer optimistiskt på framtiden, så invaderas Ukraina, ett land i vår närhet, av en på pappret övermäktig militärmakt, Ryssland.

Hur det nya världsläget kommer att påverka oss i Mora är givetvis omöjligt att förutsäga. Vi vet bara att förutsättningarna snabbt kan ändras och att vi måste vara beredda på en snabb omställning för att behålla förmåga att fullgöra våra kärnverksamheter i kommunen, även i svåra tider.

Men vi får inte heller sluta tro på en bättre värld och ett bättre Mora, sluta utvecklas eller avstå från att satsa framåt!

Vi måste skapa förutsättningar för människor att känna trygghet och framtidstro genom att kunna erbjuda bra skolor, sjukvård och äldreomsorg, förebygga och beivra brott, ordna bostäder och kollektivtrafik, utveckla infrastruktur och ge företagen goda förutsättningar att leva och utvecklas. 

Vi vill också se ett jämställt Mora där arbetet mot våld och alla former av kränkande av den kroppsliga integriteten genomsyrar hela samhället. Ett samhälle där våldet måste förebyggas, motverkas och offren erbjudas skydd och stöd.

Alla ska kunna leva ett gott liv i Mora!

Läs mer om vår politik här»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: