Om oss

Vår vision för Mora

Vår vision är att Mora ska vara ett tydligt centrum – en regionstad – i norra Dalarna. Attraktivt för människor och företag, med ett brett utbud av upplevelser, handel, bostäder, arbets- och utbildningsmöjligheter, och där trygghet och närhet skapar trivsel och god livskvalitet för alla.

Vi vill också se ett jämställt Mora där arbetet mot våld och alla former av kränkande av den kroppsliga integriteten genomsyrar hela samhället. Ett samhälle där våldet måste förebyggas, motverkas och offren erbjudas skydd och stöd. Där arbetet med värderingar och manlighetsnormer får en framträdande roll.

Vår värdegrund

Socialdemokraterna är ett feministiskt parti som står för frihet, jämlikhet, solidaritet och alla människors lika värde!

Frihet – för att alla ska kunna säga och göra det den vill, att förverkliga sina drömmar och nå sina bästa stämningars längtan utan risk för liv, jobb och hälsa, så länge det inte inskränker någon annans fri- eller rättigheter.

Jämlikhet – för att alla, oavsett kön, etnicitet, religion eller ekonomi, ska ges samma möjligheter till utbildning, arbete, ekonomisk utveckling och samhällets service.

Solidaritet – för att vi alla tillsammans, på olika sätt, stöttar dem av oss som på grund av sjukdom, arbetslöshet eller andra omständigheter har det svårt.

Alla människors lika värde – för att alla människor föds lika, men växer upp med olika sociala, ekonomiska och kulturella förutsättningar, förutsättningar som inte i något avseende definierar en människas värde!

Vår ledarskapsidé

I vårt socialdemokratiska ledarskap strävar vi efter en kultur där människor blir hörda, sedda, respekterade och delaktiga. En kultur som odlar det meningsfulla i det politiska
engagemanget. Alla har ansvar för vilken kultur som utvecklas i organisationen.

Våra ledare har dock ett särskilt ansvar. Den som har en ledarroll har, genom sitt sätt att vara, en mycket stor påverkan på hur organisationen fungerar. Inte minst genom att sätta gränser och ge stöd för en jämställd organisationskultur. 

Det socialdemokratiska ledarskapet ska vara jämställt, demokratiskt, synliggörande, uppmuntrande, modigt, tryggt, visionärt och uthålligt.

Denna ledarskapsidé vill vi givetvis också ska genomsyra ledarskapet i kommunen. Medarbetare och chefer ska känna trygghet i sin yrkesroll och känna tillit till varandra och oss politiker.

Kontakt

Socialdemokraterna i Mora
Lasarettsvägen 6
792 21 Mora

076-799 37 10
mora@socialdemokraterna.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: