Fler timmar börjar med en bättre arbetsmiljö!

(Gemensamt uttalande från Socialdemokraterna i Mora och Kommunal)

Förskolans pedagogiska uppdrag är oerhört betydelsefullt för barnens möjligheter till goda studieresultat längre fram. Därför vill vi göra en ordentlig satsning på förskolan med målet att kunna erbjuda alla barn möjligheten att delta i denna verksamhet minst 25 timmar i veckan.

Men det är svårt att förmedla en komplett handlingsplan i en mening.

För att kunna erbjuda 25 timmars förskola för alla barn behövs först en satsning på förskolan med bland annat utökad grundbemanning, mindre barngrupper och att säkerställa lokalernas standard för både barn och personal.

Ökningen i tid är till för barnen men det ska inte ske på bekostnad av högre arbetsbelastning eller sämre arbetsmiljö för personalen på förskolorna!

Innan ändringen görs kommer därför arbetet med arbetsmiljön att prioriteras tillsammans med fackförbunden och dem de representerar, då vi förstått att det är eftersatt.

Kommunal är redan införstådda med det kommande arbetet och vi ser fram emot att samarbeta tills personalen i Moras förskolor har en hållbar och trygg arbetssituation, innan vi utökar erbjudandet från 15 till 25 timmars förskola.

Satsningen på arbetsmiljön och förskolepersonalens arbetssituation ser vi som en viktig investering i Moras framtid – våra barn!

Lennart Sohlberg (S)
Nice Mattsson (S)
Christina Olsson, Kommunal
Kenneth Lindqvist, Kommunal

Publicerat på 2022-09-02, i Kommunpolitik. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: