Socialdemokraterna i Mora ställer om i Corona-tider

Det har otvivelaktigt blivit en ovanlig vår jämfört med hur en vår brukar se ut i Mora och i Sverige. Det är mycket som har behövts ställas om eller ställas in. Från en dag till en annan kommer nya råd eller nya regler som ändrar utgångspunkten för mycket. Vad effekten av dessa åtgärder kommer att bli går i nuläget inte att förutse. Vare sig det gäller arbetslöshet, förutsättningar för sjukvård eller skatteintäktsprognoser är allt väldigt svårbedömt i och med att vi befinner oss mitt uppe i utvecklingen av situationen. 

Vårt interna sätt att arbeta har även behövt ställas om till att istället för fysiska möten ha digitala möten. Distriktsårskongressen, som skulle hållits den 4 april, har flyttats till i höst. Firandet av första maj kommer bli på distans. Vi har bedömt att våra medlemsmöten inte kan genomföras som fysiska möten och därav har vi distansmöten för information och diskussion. Kort sagt är den utveckling som har tagit vid nu något som vi som socialdemokratisk förening i förväg inte har haft en uttänkt modell för att hantera i alla delar.

Men politiken och utvecklingen av politiken får inte stanna av. Den kommunala beslutsprocessen fortsätter såväl i kommunfullmäktige som i våra nämnder. Vi är i det läget att vi behöver fundera över vilka frågor vi vill driva och på vilket sätt i valrörelserna 2021 gällande kyrkovalet och inför de allmänna valen 2022. Politik är för det mesta ett långsiktigt arbete som kräver uthållighet. Vi måste vara i kontakt med vår historia och ha en stark blick mot framtiden. Vi måste även ha kandidater som vill och kan ta de uppdrag som följer av kyrkoval och allmänna val. 

Corona-krisen har medfört att vår traditionella partiverksamhet med medlemsmöten som grund för formandet av vår politik har behövt begränsas vilket är djupt problematiskt. Vi kommer att fortsätta med videomöten under den tid krisen pågår. Vi kommer att även att skicka vanliga brev i större utsträckning än annars. Har du som medlem en idé som du vill att vi ska ta ställning till kan du alltid kontakta arbetarekommunens styrelse genom mail eller ringa mig. 

Magnus SundbergVi kommer att ta oss igenom detta och vi ska försöka inte bara hantera omedelbara kriser utan även utveckla oss som parti och vår politik. 

Magnus Sundberg, ordförande

Om Socialdemokraterna i Mora

Socialdemokraterna är Moras största politiska parti. Vi har en vision om ett attraktivt, tryggt och trivsamt Mora, med god livskvalitet för alla!

Publicerat på 2020-04-28, i Corona/Covid-19, Möten, Partiet. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: