Ny ordförande för Socialdemokraterna i Mora

Lennart Sohlberg (t.v.) överlämnar ordförandeklubban till Socialdemokraternas nya ordförande i Mora, Magnus Sundberg. Foto: Bigitta Sohlberg

Efter sju år som ordförande för socialdemokraterna i Mora väljer Lennart Sohlberg, som också är oppositionsråd i Mora, att lämna som ordförande i den lokala partiorganisationen.

Efterträdaren som valdes på årsmötet den 9 mars heter Magnus Sundberg.

Lennart Sohlberg lämnar ordförandeskapet för att bättre kunna fokusera på det kommunpolitiska uppdraget som oppositionsråd. Han blir dock kvar i styrelsen och han sitter tills vidare också kvar i Socialdemokraternas distriktsstyrelse och dess verkställande utskott.

– Det är med varm hand och i förvissning om att partiarbetet kommer att utvecklas på ett utmärkt sätt som jag nu lämnar över ordförandeklubban till Magnus, samtidigt som jag får bättre möjligheter att profilera partiets oppositionspolitik i Mora kommun, säger Lennart Sohlberg.

Magnus Sundberg är advokat till yrket och är för närvarande 2:e vice ordförande i För- och Grundskolenämnden. Han flyttade till Mora för två år sedan efter ett par år i Orsa. Dessförinnan har han bland annat varit aktiv i Socialdemokraterna i Haninge kommun.

– Det är ett viktigt uppdrag och jag är tacksam för att få förtroendet. Vi socialdemokrater behöver rekrytera fler medlemmar som kan vara med och utveckla politiken för ett bättre Mora, avslutar Magnus Sundberg.

Om Socialdemokraterna i Mora

Socialdemokraterna är Moras största politiska parti. Vi har en vision om ett attraktivt, tryggt och trivsamt Mora, med god livskvalitet för alla!

Publicerat på 2020-03-09, i Partiet. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Inger Jones Eriksson

    Grattis Mora Socialdemokrater!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: