En skolplan för framtiden

Skolan lägger grunden i samhällsbygget. Välutbildade och välinformerade medborgare är en förutsättning för en väl fungerande demokrati och demokratin måste hela tiden återskapas och byggas. 

Skolan är också samhällets erbjudande till individen att utveckla sina möjligheter och skapa ett gott liv. Därför vill Socialdemokraterna i Mora prioritera och kraftsamla Moras resurser för att påbörja ett långsiktigt utvecklingsarbete av skolan. I det arbetet vill vi samarbeta med andra politiska partier, professionen, eleverna, föräldrarna, forskarna och civilsamhället.

Vi har inte alla svaren nu men vi vet vad vi vill med skolan i Mora och det har vi formulerat i ”Skolplan för Mora kommun – En kunskapsskola med höga resultat”. Skolplanen omfattar skolans alla verksamheter och förskola till och med årskurs 9.

Socialdemokraterna i Mora har flera arbetsgrupper igång som arbetar med att ta fram idéer och förslag för att utveckla politiken i Mora.

Grupperna arbetar bland annat med

  • Hållbar tillväxt och utveckling – bostadsbyggande, infrastruktur, näringsliv och miljö
  • Livskvalité för alla – trygghet, omsorg, äldrevård, integration, kultur och folkhälsa
  • Kommunen som attraktiv arbetsgivare – heltid/deltid, arbetsmiljö, lönebildning

Men först ut är Moras socialdemokrater alltså i en av partiets verkliga hjärtefrågor: Skolan.

– En av våra grundbultar är att lärarna måste få arbeta mer med sitt huvudsakliga uppdrag, att undervisa, säger Socialdemokraternas Johan Morell. Tid med elever och pedagogisk utveckling ska prioriteras före administration.

Ett av förslagen handlar om att högstadieskolorna i Mora på sikt bör sammanföras till en enhet, för att bland annat skapa bättre lårmiljöer, främja lärarnas samverkan och kollegiala lärande och frigöra lokaler för att förbättra mellanstadieelevernas situation.

Du hittar Socialdemokraternas skolplan här »

Publicerat på 2016-09-21, i Skolan. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: