Hjälp oss utveckla partiet!

Socialdemokraterna har dragit igång en rejäl satsning att, med hjälp av engagerade medlemmar, utveckla partiets folkrörelse inför valet 2018 och framåt. Vi behöver nu Din hjälp att hitta dessa personer! Kanske är Du själv en sådan person?

Det är för Dalarnas del två personer per halvår som ska utbildas i att jobba med lokal utveckling och vara Arbetarekommunerna och S-föreningar behjälpliga med workshops och andra verktyg för att utveckla verksamheten. Dessa personer kommer löpande att utbildas till sk utvecklingsledare fram till 2017.

Utvecklingsledarnas uppgift är att fungera som stöd till distriktsstyrelsen och förste ombudsmannen, liksom till de lokala partiorganisationerna (föreningar och arbetarekommuner) i det regionala och lokala genomförandet av den regionala handlingsplanen.

Fokus ligger på processledning och att genomföra workshops samt att erbjuda praktiskt stöd i form av verktyg, metoder, planeringsstöd etc. Ha särskild kompetens av och arbeta utifrån handlingsplanen samt de olika delprojekten.

Målet är att utbilda minst två personer för Dalarna per halvår från hösten 2015 till i början av 2018. I hela landet handlar det om drygt 200 personer som kommer engageras och utbildas för uppdraget..

 

Rollen som utvecklingsledare inbegriper att:

  • fungera som stöd till distriktsstyrelsen och förste ombudsmannen i det regionala genomförandet av den nationella handlingsplanen,
  • i nära samarbete med partidistrikten kunna prioritera och lägga upp en övergripande implementeringsplan för utvecklingsarbetet regionalt,
  • erbjuda verktyg, metoder och planeringsstöd samt leda och genomföra workshops,
  • vara bollplank till förste ombudsmännen och AK-ledningar, föreningar samt medarbetare om hur man tolkar och använder strategin i praktiken inom olika verksamhetsområden,
  • vara en länk mellan förening, Arbetarekommun och partidistrikten.

Utvecklingsledarna ska efter sin utbildning i sin tur kunna involvera och utbilda lokala utvecklingsledare i arbetet. Målet är att bygga upp ett regionalt utvecklingsteam.

Vill du veta mer så läs länken nedan. Har du några frågor, hör av dig till Lars Jonsson på partidistriktet i Dalarna 073-0557013, eller till Lennart Sohlberg i Mora 070-657 21 22!

https://www.socialdemokraterna.se/Vart-parti/utvecklingsledare/

Viktiga Datum:

Sista ansökningsdag för vårens utbildning är 29/1 2016. Men som sagt, fler chanser kommer.

Nästa utbildningstillfälle 31/3-3/4.

 

Publicerat på 2016-01-13, i Partiet. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: