Vi kämpar vidare för flyget

Besök på Mora-Siljan FlygplatsI måndags den 30 november besöktes Mora-Siljan Flygplats av fyra S-riksdagsmän, Hans Unander och Patrik Engström från vår dalabänk, samt  Rikard Larsson och Jasenko Omanovic som sitter i trafikutskottet. Lokalt representerades vi av vårt oppositionsråd Lennart Sohlberg.

S-delegationen träffade Dalaflygets VD Henrik Johansson, flygplatschef Nils-Arthur Andersson och säkerhetsansvarig Sven Eriksson för information och genomgång av läget för regionalflyget i allmänhet och Dalaflyget och Mora-Siljan Flygplats i synnerhet.

Mycket kom att handla om Mora-flygets möjligheter att beläggas med trafikplikt och därmed i framtiden kunna ingå i Trafikverkets upphandlingar av regional flygtrafik, utifrån den motion (2015/16:614) våra dalariksdagsmän lade under hösten. Men även Mora-flygets nuvarande situation med de, minst sagt, märkliga agerandet från Trafikverket när det gäller den nu upphandlade flygtrafiken mellan Mora och Arlanda diskuterades ingående.

Om Socialdemokraterna i Mora

Socialdemokraterna är Moras största politiska parti. Vi har en vision om ett attraktivt, tryggt och trivsamt Mora, med god livskvalitet för alla!

Publicerat på 2015-12-02, i Infrastruktur, Kommunpolitik, Partiet. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: