Bussupphandlingen måste omprövas

Socialdemokraterna i Dalarna står fast vid tidigare kongressbeslut om att personal ska garanteras anställningstrygghet vid verksamhetsövergångar. Det innebär att partiets uppfattning är att underlaget för bussupphandling som Regional Dalarnas AU tidigare beslutat om måste göras om.

-Den uppgörelse som Socialdemokraterna i Dalarna och Kommunal har gjort ligger fast. Vi är ett parti som står för ett anställningsskydd som fungerar. Därför är vår uppfattning att Region Dalarna måste ompröva sitt beslut, säger Peter Hultqvist, ordförande i Socialdemokraterna i Dalarna.

Verkställande utskottet för Socialdemokraterna i Dalarna beslutade enhälligt på tisdagskvällen att göra en tydlig markering. Ställningstagandet är förankrat både i parti- och distriktskongressbeslut.

-Vi är fortsatt beredda att ge Kommunal vårt fulla stöd i kampen för ett fungerande anställningsskydd. Nuvarande otrygghet under upphandlingstiden är inte acceptabel, säger Peter Hultqvist.

Socialdemokraternas representanter i Region Dalarna kommer att ta initiativ för att ändra tidigare beslut på dagens möte med direktionen.

Om Lennart Sohlberg

Jag är socialdemokrat och egen företagare inom information/IT. Min politiska uppfattning bottnar i en humanistisk människosyn och en tro på att vi tillsammans kan skapa ett samhälle präglat av trygghet och framtidstro. Hjärtefrågor är skola och utbildning, samt hur vi kan få trygghetssystemen att fungera även för egna företagare. Trots min företagarbakgrund anser jag också att vi snarast måste bromsa utförsäljningen/privatiseringen av den offentliga sektorn. Det finns inget som säger att skola, vård och omsorg driven i privat regi per automatik blir billigare eller bättre, än offentligt driven.

Publicerat på 2014-12-17, i Partiet. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: