Veckan som gått

Kommunfullmäktige 10 november

Måndag den 10 november hade vi ett kommunfullmäktige som i huvudsak ägnades åt att välja ledamöter och presidier i kommunens olika nämnder och styrelser. En fråga vållade dock en del diskussioner och det var frågan om en ändring i kommunstyrelsens reglemente, som skulle innebära att kommunstyrelsen nuvarande tre utskott – finans-, arbetsgivar- och planutskott – skulle ersättas av ett enda stort arbetsutskott, med sju ledamöter av kommunstyrelsens elva.

Vår utgångspunkt var att ärendet inte beretts tillräckligt bra. Ärendet borde beretts i överläggning med kommunfullmäktiges samtliga partier innan det presenterades för fullmäktige. Vi menade också att det i underlaget borde gjorts en beskrivning av för- och nackdelar med de gamla utskotten jämfört med det föreslagna arbetsutskottet.

Ärendet slutade med att S, tillsammans med V och MP röstade för att ärendet skulle återremitteras för en bättre beredning innan beslut fattas. Eftersom det räcker med en tredjedel av rösterna för att få igenom en sådan återremiss, så blev det också fullmäktiges beslut.

Här kan du lyssna på debatten »

Så här skrev DT.SE (Mora Tidning) om saken »

Kommunstyrelsen 11 november

På kommunstyrelsen den 11 november var bland annat majoritetens förslag till kommunplan (budget) för 2015 uppe till diskussion. Då underlaget var långt ifrån komplett och det slutliga beslutet ska tas på kommunfullmäktige den 1 december, valde vi från S att inte delta i KS beslut.

När det gällde den föreslagna näringslivsstrategin valde vi också att inte delta i beslutet. I huvudsak är den föreslagna strategin bra, men då den av majoriteten pekas ut som en grundpelare i den framlagda kommunplanen vill vi göra vårt ställningstagande samlat med kommunplanen.

Förslaget att leta lokal till ett Familjens Hus gemensamt med Landstinget ställde vi oss bakom, eftersom vi drivit frågan sedan många år.

Likaså ställde vi oss med emfas bakom förslaget till remissvar på länsstyrelsens remiss angående populationer och förvaltningsmål när det gäller björn och varg i Dalarna.

Publicerat på 2014-11-17, i Kommunpolitik, Veckan som gått. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: