Fortsätt framåt Mora!

Insändare skickad till Mora Tidning och Dalademokraten med anledning av att centern meddelat att de gåt till val som ett Allians-parti. Vi har också på redaktionell plats kommenterat utspelet, men har ändå skickat in följande insändare, som ännu inte publicerats:

——-

Anna-Carin Rydstedt och Lennart SohlbergMora är en fantastisk plats med stora möjligheter. Men här finns också utmaningar. Utmaningar Mora kommun kunnat möta genom en kommunledning med tydligt mandat från väljarna.

Mora har under de åren Socialdemokraterna och centern bildat majoritet utvecklats till en regionstad i den här delen av Sverige. Vi har kunnat sanera ekonomin efter den moderatledda ”multikoalitionen” runt år 2000. Handelsstaden har vuxit fram. Mora är starkt som besöksmål med Vasaloppet som en viktig motor. Snart inviger vi resecentrum och vi börjar se en ljusning när det gäller trafiksituationen i Mora. Vi har fokuserat på kunskap och måluppfyllelse i skolan. Äldreomsorgen har utmaningar, men läget är positivt.

Vi har idag en stark ekonomi och en väl fungerande organisation som klarar av att möta tuffare tider och står rustad att bland annat bygga 30 nya platser i äldreboende och ett antal nya platser i LSS-boende.

Ett sådant läge som Mora befinner sig i kommer inte av sig självt. Det är hårt arbete som ligger bakom framgångarna. Arbete från kommunens personal, näringsliv, föreningsliv och en tydlig kommunledning med fokus på framtiden.

Därför kommer vi Socialdemokrater göra allt vi kan för att få förtroende att tillsammans med ett eller flera partier bilda den handlingskraftiga majoritet som Mora så väl behöver för att kunna fortsätta utvecklas.

Valet den 14 september handlar om vilken riktning vi vill att Mora ska ta. Framåt med en tydlig och effektiv politisk ledning med fokus på framtiden, eller en ledning som tappar fart i ändlösa interna diskussioner.

Vi Socialdemokrater vill fortsätta framåt. Hjälp oss fortsätta utveckla Mora för fler jobb, en trygg välfärd och verklig framtidstro.

Lennart Sohlberg (S), kandidat till kommunfullmäktige och kommunalrådskandidat
Anna-Carin Rydstedt (S), kandidat till kommunfullmäktige

Publicerat på 2014-08-29, i Kommunpolitik, Partiet, Politiker. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: