En rejäl satsning på lärarna

Investera_i_lärarna_mora-page001

Nu satsar vi rejält på lärarnas lön, arbetsmiljö och kompetensutveckling, liksom på att göra läraryrket och lärarutbildningen attraktivare. Det handlar om en förstärkning på knappt 7 miljoner i ökat förhandlingsutrymme för lärarfacken, bara i Mora. Till det kommer satsningar på att begränsa administration och stärka skoledarnas pedagogiska uppdrag.

Läs mer om förslagen här» eller hämta PDF-filen som beskriver förslaget och dess bakgrund.

Om Lennart Sohlberg

Jag är socialdemokrat och egen företagare inom information/IT. Min politiska uppfattning bottnar i en humanistisk människosyn och en tro på att vi tillsammans kan skapa ett samhälle präglat av trygghet och framtidstro. Hjärtefrågor är skola och utbildning, samt hur vi kan få trygghetssystemen att fungera även för egna företagare. Trots min företagarbakgrund anser jag också att vi snarast måste bromsa utförsäljningen/privatiseringen av den offentliga sektorn. Det finns inget som säger att skola, vård och omsorg driven i privat regi per automatik blir billigare eller bättre, än offentligt driven.

Publicerat på 2014-08-19, i Kommunpolitik, Skolan. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: