EU-valet – ett tufft genrep

TACK alla duktiga valarbetare för en väl genomförd EU-valskampanj! I Mora ökade S-rösterna med knappt 3 procentenheter till 28,11%, jämfört med EU-valet 2009 (25,31%).

Allra mest glädjande är att valdeltagandet i Mora ökade från 36,74% till 45,15%, dvs +8,41 procentenheter, den femte största ökningen bland dalakommunerna.

Skärmavbild 2014-06-11 kl. 13.53.15

Smolket i glädjebägaren är den beklagliga, men inte oväntade, ökningen för SD, som nu nätt och jämnt är andra största EU-valsparti i Mora (med MP några hundradels procentenheter efter). Det är dock svårt att dra några långtgående slutsatser av detta, eller andra resultat i EU-valet, om man vill försöka förutspå resultatet i höstens val.

Vad vi däremot tydligt kan se, när vi går ner på valdistriktsnivå, är att är att aktivt kampanjarbete i form av bland annat dörrknackning verkligen lönar sig! I de tre valdistrikt där vi kampanjat mest plockade vi också störst andel av de ”nya” röster som tillkommit genom ökat valdeltagande och Junilistans och PiratPartiets ”kollapser”.

Några siffror från vår EU-valrörelse

Aktiviteterna i Mora startade den 11 mars, inledningsvis utan fullt fokus på EU-valet, men från och med den 15 april har EU-valet varit 100% fokus.

  • Sammanlagt 141 valarbetarinsatser har gjorts av 30 valarbetare.
  • Vi har knackat dörr 15 gånger.
  • Vi har haft torgmöten/kaffebord 6 gånger.
  • Mellan 220 och 250 persontimmar har lagts på dörrknackning och ”service”-insatser kring dessa.
  • Ca 100 persontimmar har lagts på torgmöten/kaffebord.

Detta måste betraktas som ett mycket lyckat genrep inför valet den 14 september, då regeringsmakten och makten i kommuner och landsting står på spel. Valorganisationen börjar fungera bra, engagemanget hos valarbetarna är enormt och till höstens aktiviteter är vi än fler som har möjlighet att engagera sig!

Vi kommer att knacka dörr, ringa, ordna kaffebord på stan och i byarna, bjuda till fikaträffar, dela ut lappar och foldrar i brevlådor, mm, mm.

Häng med du också! Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Tala in ett meddelande på tel 076-799 37 10 eller skicka ett mail till mora@socialdemokraterna.se så kontaktar vi dig för mer information.

Publicerat på 2014-06-11, i Partiet. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: